Onmisbaar: Vitamine D!

Zon
Vitamine D is onmisbaar. Een tekort aan Vitamine D komt vaak voor.
Verschillende onderzoeken wijzen uit dat we meer en meer een chronisch tekort hebben aan Vitamine D. Dit geldt zowiezo voor ouderen en voor mensen die weinig direct zonlicht zien of weinig buitenkomen, maar tegenwoordig hebben ook kinderen een tekort aan vitamine D en wordt het standaard bijgegeven aan kinderen tijdens de winterperiode.

Een tekort aan vitamine D uit zich in verschillende ziektebeelden. Denk hierbij aan depressie, osteoporose of botontkalking, ontstekingen, chronische pijnen, diabetes, spierzwakte, vruchtbaarheid, etc

De belangrijkste eigenschap van vitamine D is het regelen van het calcium en fosfor in het bloed. Het is noodzakelijk voor de opname van mineralen in onze botten. Daarom is vitamine D ook onmisbaar voor vrouwen in de menopauze.

Er is een link tussen verlaagde vitamine D gehalte en auto-immuunziekten. Daarom zorgt vitamine D voor een optimalisatie van het immuunsysteem.

Vitamine D is verder betrokken bij het regelen van de insuline-afgifte door de pancreas.Een tekort verhoogt waarschijnlijk de kans op diabetes, hart en vaatziekten.

Vitamine D heeft ook invloed op de hersenstofwisseling, de vruchtbaarheid en een normale spierfunctie.

Nog interessant om te weten is dat bij een donkere huid het zonlicht in het lichaam moeilijk wordt omgezet naar vitamine D.

De vitamine D3 uit ons gamma is vloeibaar (druppels). Daardoor is deze niet alleen snel opneembaar in het lichaam maar wordt die ook bijna volledig opgenomen door het lichaam.
De kostprijs is 20,35 € voor een flesje waar je geruime tijd mee toekomt.