Fytotips voor een barre winter …

Winter
Een sterke weerstand is de beste manier om een barre winter door te komen. Als ons afweersysteem verzwakt, worden we sneller ziek. Vooral in de winter waarbij verkoudheden meer optreden, is het belangrijk om het risico voor infecties preventief aan te pakken. Dit kan op verschillende niveau’s.
Voldoende lichaamsbeweging nemen is ook in de winter noodzakelijk. Ga regelmatig wandelen, haal een frisse neus. Zorg er voor dat de verschillende ruimtes in huis, op kantoor of op school voldoende verlucht worden zodat ziektekiemen te niet gedaan worden.

Het belang van voldoende slaap en evenwichtige voeding zijn niet te onderschatten. Het vermindert niet alleen de stress in ons leven, maar het versterkt ook ons afweersysteem. Eet in de winter zo weinig mogelijk rauwkost, “koude” dranken of “koud” voedsel. Soepen, maaltijdsoepen, stoofpotjes is heel verwarmend voor ons lichaam. Denk hierbij aan de typische wintergroenten zoals pompoen, wortel, prei, kolen, etc

Daarnaast kunnen we in de wintermaanden weerstandsverhogende supplementen nemen om ons lichaam en geest sterker te maken.

Een goede basis om je weerstand te verhogen is MULTIVITAMINERAL.
Het is een natuurlijke bron aan vitaminen en mineralen op basis van duindoornolie.
Duindoornolie wordt eveneens omschreven als omega 7.
Multivitamineral is niet zomaar een multivitamine. Het bevat méér dan 190 bio-actieve componenten. Het zorgt voor het behoud van algemene weerstand en immuniteit. Het heeft een krachtige anti-aging, anti-oxidantenwerking. Daarnaast voedt, beschermt en verstevigt het de huid. Het is zeer effectief bij huidproblemen: schale huid, droge huid, kloven, eczeem, psoriasis,… Daarnaast ondersteunt het de bovenste luchtwegen en droog slijmvlies (ogen, mond, vagina)

Indien je liever met kruiden werkt, kan je je weerstand ondersteunen met BIOTOOP 132.
De biotopen complexen zijn koud geperste verse kruiden. Het is een vloeibare samenstelling. Door de vloeibaarheid wordt het maximaal en ook snel opgenomen door het lichaam.

Biotoop 132 bevat Echinacea, tijm, paardekastanje en kweekwortel.
– Echinacea verhoogt je weerstand en werkt antiviraal. Indianen gebruiken Echinacea al eeuwenlang, voordat het hier werd ingeburgerd. Het kent vele toepassingen.
– Tijm is antisceptisch. Het ontsmet de luchtwegen, ondersteunt de slijmvliezen zowel die van de darmen als die van de luchtwegen. Daarom ondersteunt tijm niet alleen de luchtwegen maar is het ook een stimulans van de spijsvertering.
– Paardekastanje verstevigt de perifere haarvaatjes maw het verbetert de circulatie in ons lichaam en wordt daarom aan deze samenstelling toegevoegd.
– Kweekwortel is een natuurlijk bron van ijzer. Het verbetert de zuurstofopname in het bloed. Door de samenstelling van ons bloed te versterken, verhogen we onze algemene lichaamsweerstand.

Indien je toch verkouden bent, kan je gebruik maken van BIOTOOP 131.
Het verzacht je keel en verlicht je neus. Biotoop 131 bevat Echinacea, raket, tijm en kweekwortel. Voor de beschrijving van Echinacea, tijm en kweekwortel verwijs ik naar de beschrijving van biotoop 132.
– Raket verstevigt de luchtwegen en werkt specifiek op de keel. Het is heel efficiënt bij keelpijn. Het werkt in op de stembanden. Het wordt ook wel het koorzangerskruid genoemd.

Indien het toch niet anders kan en het is noodzakelijk om een antibioticakuur te doen tijdens de winterperiode. Laat jouw antibioticakuur dan achteraf volgen door een probioticakuur. Bij een antibioticakuur worden niet alleen de slechte bacteriën gedood maar ook de goede. Door een probioticakuur te doen worden de goede bacteriën terug aangevuld in de darm. Het immuunsysteem krijgt een boost om zich daarna opnieuw beter te verdedigen. FLORADICOL7 is een goede probiotica.

Alle producten die hierboven vermeld worden, zijn verkrijgbaar bij Kyona. Voor informatie over de prijzen, kijken naar de prijslijst.