Wensen voor 2021

“Every ending is a new beginning” is een spreuk die we allemaal kennen en dit jaar meer dan ooit toepasselijk is. Want we snakken allemaal naar iets anders dan wat geweest is. We verlangen naar nieuwe vooruitzichten en hoop.

We kijken reikhalzend uit naar een nieuw jaar, een nieuw begin. Want het kan toch nooit nog slechter worden dan hoe het geweest is. Elke houvast is in 2020 verdwenen. Het “normaal” is niet meer en werd vervangen door het “nieuwe normaal”.  En toch … willen we verder leven met dit nieuwe normaal? De vaccins komen er aan. We weten intussen wat we mogen en niet mogen doen. De toekomst ligt weer open als we de één moge geloven, maar dan komt de ander weer met extra waarschuwingen op de proppen.

Willen we ons in 2021 nog langer laten overspoelen door angsten, door doemdenkerij, door negativiteit of kiezen we voor een nieuwe wereld. Een wereld van vertrouwen, en hoop.
Een kleurrijke wereld die baadt in licht, warmte, positiviteit, vrolijkheid en dankbaarheid.

Laten we de ballonnen van onze wensen en intenties uitsturen in het universum.
Laten we blij en dankbaar uitreiken naar een nieuwe wereld waarin het kind in ons opnieuw kan spelen, open en onbevangen te zijn.

Hoe meer donkerte er is, hoe meer negativiteit en angst er in de wereld is, des te belangrijker is het om onze gedachten positief te houden, en positieve vibes uit te sturen. Positiviteit is niet zweverig. Het gaat hier om geaarde positiviteit, of positiviteit met daadkracht. Het gaat niet over onze ogen sluiten voor wat er rondom ons en in de wereld gebeurd, maar om ze net heel erg open te houden en licht, liefde en warmte te sturen naar daar waar nodig vanuit een heel bewust aanwezig zijn in ons leven en ons lichaam.

Moge 2021 jou de kracht geven om kleur te bekennen, en te kiezen voor vrijheid.
Moge 2021 jou de liefde en het vertrouwen geven om je hart weer open te stellen om anderen te knuffelen en toe te laten zodra het weer kan.
Moge 2021 jou het inzicht geven dat elk leven cyclisch en eeuwig is, dat elk einde een nieuw begin kent. 

Laten we terug dansen, zingen, spelen, … terugkeren naar onze essentie, en naar wat echt belangrijk is in het leven, in jouw leven. Geniet ervan, en maak er een mooie rit van in 2021.