NIEUW … nu ook natuurcoaching

Toen ik in maart 2020 gedwongen werd mijn praktijk tijdelijk te sluiten omwille van de corona-lockdowns, werden we aangemoedigd door de overheid om meer te gaan wandelen en veel buiten komen. Niet dat dit iets nieuws was, want ik hou ontzettend veel van de natuur en ben graag buiten in de natuur.

Al gaande weg groeide in mij het idee om mijn cliënten misschien ook te kunnen begeleiden al wandelend of in de natuur. Maar vooraleer aan zo iets te beginnen, wou ik eerst een opleiding voor volgen. Na een intake was ik heel enthousiast over de opleiding tot natuurcoach.

Natuurcoaching is geen wandelcoaching. Bij een wandelcoach ga je met je cliënt wandelen en word je gecoacht tijdens het wandelen. Bij natuurcoaching ga je met de natuur werken en word je gecoacht door de natuur terwijl ik je begeleid.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Je vertrekt vanuit een thema of een vraag. Je kiest een plek in de natuur tijdens onze wandeling waartoe je je aangetrokken voelt. Op die plek gaan we dan aan de slag. We kijken wat deze plek bij je oproept, waarin je geraakt wordt, welke inzichten deze plek je geeft, enz.

De opleiding die ik volgde had niet als doel om met specifieke methodieken of vaste structuren te werken, maar net de eigenheid van elke coach te gebruiken en die te verwerken in de natuur. Dit betekent dat ik op een heel eigen wijze omga met natuurcoaching. Ik gebruik daarbij ook technieken uit mijn praktijk en mijn jarenlange ervaring als therapeut voor heling en integratie. Elke sessie wordt ook steeds verankerd in de natuur.

Heb je interesse, neem dan zeker eens contact met me op voor een afspraak of meer informatie. Op de site: www.veerleplatteau.be vind je specifieke informatie over de natuurcoaching.

Het feit dat ik nu ook met natuurcoaching bezig ben, betekent niet dat mijn praktijk stopgezet werd. Voor mij zijn ze een waardevolle aanvulling in mijn leven en werk. Het is ook een goed idee om beiden te combineren door bv te starten met een sessie in de praktijk afgewisseld met een sessie in de natuur. Het verdiept jouw heling- en groeiproces.