Elke dag de beste versie van jezelf

Het boek “ELKE DAG DE BESTE VERSIE VAN JEZELF” is het super interessante autobiografische boek van Jacques Caluwé Sr, opgetekend door Kristof Vereecke. Het geeft jou niet alleen informatie en inzichten over de werking van het B.E.St toestel, en de B.E.St filosofie maar is ook een schat aan informatie en kennis over het lichaam, organen en hun werking.

Donderdag 9 maart is Jacques Caluwé Sr in Mechelen voor de voorstelling van zijn boek en signeersessie. Hij verzorgt een twee uur durende B.E.St Boost sessie van 17u tot 19u. Dit belooft een zeer inspirerende en bruisende sessie te worden.

Locatie: In Balans, Sint-Katelijnestraat 95 te 2800 Mechelen

Inschrijven via katty@b-e-st.com

Wil je echter het boek aankopen zonder naar de signeersessie te gaan, neem dan contact op met het JeeCee Center in Bassevelde. Telefoon 09 373 82 82 of per mail via info@b-e-st.com

Het gebed van een medicijnvrouw

I will not rescue you for you are not powerless.

I will not fix you because you are not broken.

I will not heal you for I see you in your wholeness.

I will walk with you through the darkness as you remember your Light.

A Medicine Woman’s Prayer


Ik zal je niet redden want je bent niet machteloos.

Ik ga je niet repareren want je bent niet kapot.

Ik zal je niet genezen want ik zie je in je heelheid.

Ik zal met je wandelen door de duisternis terwijl je je Licht herinnert.

Het gebed van een medicijnvrouw

Bron onbekend

15 jaar praktijk

In 2023 bestaat mijn praktijk 15 jaar. In 2008 begon ik als shiatsutherapeute, 4 jaar later studeerde ik af als cranio-sacraal therapeute en volgde ik verschillende kleinere cursussen die de behandelingen extra ondersteuning boden. Ik combineerde mijn praktijk met het geven van yogalessen.

Intussen kwam er een corona-break, en alles wat er bij hoorde. Nu het jaar 2022 bijna op zijn einde loopt, kan ik met trots vertellen dat ik in de voorbije 3 jaar nog een aantal langdurige opleidingen met glans heb volbracht. Vanaf nu kan je ook bij mij terecht voor een natuur- en wandelcoaching, voor een behandeling met het B.E.St toestel en/of een klanksessie.

Waar natuurcoaching voor staat, spreekt nogal voor zich. We trekken de natuur in met een specifieke vraag of thema en gaan op zoek naar antwoorden en inzichten. Werken in de natuur kan heel direct zijn, maar is heel fijn om te doen omdat het buitenkomen je blikveld ongelooflijk kan verruimen en de natuur onverwachts verrassend uit de hoek kan komen.

B.E.St staat voor Bio Energy Stimulation. Het is een technologisch hoogstaand apparaat dat via microstroom de ATP waarde in de cel verhoogd. Het toestel bevat een 130-tal programma’s die een enorme verrijking en aanvulling zijn op de behandelingen die ik geef. Ik werk vooral met kleefelectroden.

B.E.St wordt o.a. zeer veel gebruikt in de sportwereld waardoor sporters een veel sneller herstel hebben bij blessures. Ik werk vooral met de programma’s die ondersteuning bieden aan het zenuwstelsel, organen of de vijf elementenleer uit de Chinese geneeskunde.

De klanksessies die ik geef zijn gebaseerd op de techniek van Pansori Living Sound. We gebruiken de stem, met name de klank, om zowel mentale, emotionele, fysieke en spirituele thema’s te benaderen. Werken met klank kan heel helend zijn en is tegelijkertijd een heel goede techniek wanneer je hoog sensitief bent of om in te spelen op subtielere en hogere trillingen.

Buiten de natuurcoaching kan het B.E.St toestel en de klank een extra toevoeging zijn bij de healingen en cranio-sacraal sessies die ik geef. Het is niet een of/of verhaal. Het is een en/en verhaal. Dat wat je het beste kan ondersteunen in deze hectische tijden.

Met deze extra tools in mijn praktijk, nodig ik je uit om in 2023 niets meer uit te stellen wat je misschien al een tijdje wil doen, jezelf een behandeling cadeau geven. Geef daarom jezelf de Best(e) ondersteuning en boek een afspraak. Gun jezelf in 2023 de mogelijkheid tot verandering en vernieuwing.

Moge 2023 licht werpen op je leven, je wensen en je schaduwkanten.
Moge de onvrede en oorlogen in de buitenwereld een stimulans zijn om vrede te vinden in jezelf, in jou en rondom jou. 

Een hartelijk 2023 toegewenst!
Veerle

NIEUW … nu ook natuurcoaching

Toen ik in maart 2020 gedwongen werd mijn praktijk tijdelijk te sluiten omwille van de corona-lockdowns, werden we aangemoedigd door de overheid om meer te gaan wandelen en veel buiten komen. Niet dat dit iets nieuws was, want ik hou ontzettend veel van de natuur en ben graag buiten in de natuur.

Al gaande weg groeide in mij het idee om mijn cliënten misschien ook te kunnen begeleiden al wandelend of in de natuur. Maar vooraleer aan zo iets te beginnen, wou ik eerst een opleiding voor volgen. Na een intake was ik heel enthousiast over de opleiding tot natuurcoach.

Natuurcoaching is geen wandelcoaching. Bij een wandelcoach ga je met je cliënt wandelen en word je gecoacht tijdens het wandelen. Bij natuurcoaching ga je met de natuur werken en word je gecoacht door de natuur terwijl ik je begeleid.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Je vertrekt vanuit een thema of een vraag. Je kiest een plek in de natuur tijdens onze wandeling waartoe je je aangetrokken voelt. Op die plek gaan we dan aan de slag. We kijken wat deze plek bij je oproept, waarin je geraakt wordt, welke inzichten deze plek je geeft, enz.

De opleiding die ik volgde had niet als doel om met specifieke methodieken of vaste structuren te werken, maar net de eigenheid van elke coach te gebruiken en die te verwerken in de natuur. Dit betekent dat ik op een heel eigen wijze omga met natuurcoaching. Ik gebruik daarbij ook technieken uit mijn praktijk en mijn jarenlange ervaring als therapeut voor heling en integratie. Elke sessie wordt ook steeds verankerd in de natuur.

Heb je interesse, neem dan zeker eens contact met me op voor een afspraak of meer informatie. Op de site: www.veerleplatteau.be vind je specifieke informatie over de natuurcoaching.

Het feit dat ik nu ook met natuurcoaching bezig ben, betekent niet dat mijn praktijk stopgezet werd. Voor mij zijn ze een waardevolle aanvulling in mijn leven en werk. Het is ook een goed idee om beiden te combineren door bv te starten met een sessie in de praktijk afgewisseld met een sessie in de natuur. Het verdiept jouw heling- en groeiproces.

Perilla Olie – Allergische Rhinitis

Onderstaand artikel werd integraal overgenomen uit de mailing (18/08/2020) van het BIOK.Center (Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis)

Auteur van het artikel: Mieke De Geeter

Wanneer een organisme reageert op een situatie waar gezonde personen niet op reageren, dan kan men spreken van een allergie. Deze kan zich uiten via de huid (dermatitis), de longen (astma), de ogen (conjunctivitis) en de neus (rhinitis). Alleen al de laatste decennia verdubbelde het aantal allergie patiënten, meer dan de helft hiervan lijdt aan hooikoorts of huisstofmijtallergie.

Klassiek zijn er drie stappen in de behandeling van hooikoorts: vermijden van contact met het allergeen, het gebruik van antihistaminica als symptoombestrijding en indien dit onvoldoende blijkt, dan wordt immuuntherapie voorgesteld.

Biodiversiteitshypothese

Maar laten we nu eens gaan kijken vanwaar deze enorme stijging in allergie mogelijks vandaan komt. De hygiënehypothese speelt hierin een enorme rol. In 2019 is men echter tot de conclusie gekomen dat de biodiversiteitshypothese een betere naam is dan de hygiënehypothese. De term hygiëne zou voor teveel verwarring zorgen, waarbij ten onrechte zou gedacht kunnen worden dat men een verminderde persoonlijke hygiëne beoogt. Terwijl men het belang benadrukt van contact met een hoge diversiteit aan micro-organismen reeds op jonge leeftijd en zeker gedurende de eerste 3 levensjaren. Er is een correlatie tussen de afname in microbiële diversiteit binnen een individu en de toename in allergieën en auto-immuunziekten.

Allergische rhinitis en perillazaadolie

Perillaolie heeft een bewezen werkzaamheid bij allergische klachten. Het verhoogt door het hoge gehalte aan EPA en DHA de productie van de prostaglandines 3 en vermindert de vorming van ontstekingsmediatoren zoals prostaglandines 2, leukotriënen en tromboxanen door het remmen van het 5-lipoxygenase. Het vermindert ook de vrijstelling van histamine en verhoogt het fagocyterende vermogen van de macrofagen. In de praktijk betekent dit dat perilla olie zorgt voor een verminderde last van de typische hooikoortssymptomen zoals prikkende ogen en neus, neusloop en tranen. Daarnaast bevat perilla olie ook nog een aanzienlijk deel rozemarijnzuur wat een anti-oxidatieve en anti-inflammatoire werking heeft.

Een studie bij kinderen (6-12 jaar) met allergische rhinitis wees uit dat bij de toediening gedurende 4 tot 12 weken van 1 capsule perillaolie 80mg in combinatie met 150 mg quercetine en 5 mcg vitamine D een vermindering gaf van de allergische exacerbaties tot 46% in vergelijking met de kinderen die niets innamen. Maar ook bij volwassenen wijzen studies uit dat perillaolie een verbetering geeft van allergische symptomen zoals jeukende neus, waterige ogen en jeukende ogen.

De perillaolie wordt verkregen uit de zaden van de plant door een eerste, koude persing die absoluut niet geraffineerd mag worden. De dagdosis voor deze perillazaadolie bedraagt 6 gram in acute gevallen, en deze levert zo’n 3 gram alfalinoleenzuur op. Dit betekent dat personen met hooikoorts op piekmomenten dagelijks tot 10 à 12 capsules perillaolie van 500 mg kunnen innemen. De inname van perillaolie is veilig, enkel personen die reeds bloedverdunnende geneesmiddelen of NSAID’s innemen, vragen beter eerst raad aan hun arts.

Referenties

  • Gevaert P. UGent. Le pharmacien. Roularta Medica. 04/2010
  • Croon S, Rijkers G, Budding A, de Jong E, Knol E, Smits H, Tool B, Kort R. De hygiënehypothese onder de loep. Ned Tijdschr Allergie Astma Klin Immunol. 2019; 19; 55-60
  • Verhelst G. Groot Handboek Geneeskrachtige Planten. 3e druk. p. 418-419
  • Marseglia G, Licari A, Leonardi S, Papale M, Zicari A, Schiavi L, Ciprandi G. A polycentric, randomized, parallel-group, study on Lertral®, a multicomponent nutraceutical, as preventive treatment in children with allergic rhinoconjunctivitis: phase II. Ital Journ of Ped. 2019; 45; 84
  • Ahmed H. Ethnomedicinal, phytochemical and pharmacological investigations of perilla futescens Britt. Molecules. 2019; 24; 102
  • Takano H, Osakabe N, Sanbongi C, Yanagisawa R, Inoue K, Yasuda A, Natsume M, Baba S, Ichiishi E, Yoshikawa T. Extract of perilla frutescens enriched for rosmarinic acid, a polyphenolic phytochemical, inhibits seasonal allergic rhinoconjunctivitis in humans. Exp Biol Med. 2004; 229; 3; 247-254

Cranio Sacraal therapie bij paarden

Alhoewel ik zelf niet kan paardrijden en niet met paarden werk, heb ik altijd wel een bewondering gehad voor hen die op een natuurlijke wijze met paarden werken. Hierbij een mooi artikel uit Paarden Magazine CAP 187 van mei 2021 over Cleo De Poorter die Cranio-Sacraal therapie geeft bij paarden.

Loslaten

ankush-minda-VcD5OD2jDGA-unsplash

Loslaten is niet ophouden met liefhebben.

Het is herkennen dat ik niets voor een ander kan doen.

Loslaten is niet mezelf afsluiten.

Het is realiseren dat ik een ander niet kan beheersen.

Loslaten is niet iets mogelijk maken,

maar toestaan dat de dingen gaan zoals ze gaan.

Loslaten is niet vechten tegen machteloosheid,

maar accepteren dat de uitkomst zich niet dwingen laat.

Loslaten is niet een ander willen veranderen of verwijten maken,

maar is het beste ervan maken voor mijzelf.

Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om een ander.

Loslaten is niet uit handen nemen, maar ondersteunen.

Loslaten is niet oordelen,

maar toestaan dat de ander ook maar een gewoon mens is.

Loslaten is niet proberen de uitkomst te regelen,

maar accepteren dat de ander zijn eigen weg gaat.

Loslaten is niet beschermen,

maar toestaan dat de ander zijn eigen realiteit onder ogen ziet.

Loslaten is inzien dat de ander zich niet laat controleren,

maar dat ik alleen kan streven naar degene die ik droom te zijn.

Dus: Loslaten is minder bang zijn en meer liefhebben.

brett-jordan-x5RwfZH04GA-unsplash

Vermoedelijk toe te schrijven aan Lao Tse

Bron Happinez, 2005 – nummer 2

Stil zitten

Bij het heropstarten in mei na de eerste lockdown was ik heel fier op mezelf want ik had tijdens die eerste lockdown niet stil gezeten. Ik had (zoals het hoort) nuttig gebruik gemaakt van de verplichte sluiting. We kennen het allemaal klusjes gezocht in huis die al jaren waren blijven liggen, opruimen, de tuin grondig gesnoeid en waar nodig een perk aangepast, etc. Ook mijn praktijk kreeg een beurtje. De muren kregen andere kleuren, ik maakte nieuwe visitekaartjes en een nieuwe website. En hoe vervelend het ook was om niet te kunnen of te mogen werken, het deed ook wel deugd om even de tijd te hebben om die dingen aan te pakken die anders altijd maar blijven liggen. Om even ook weg te zijn van de dagdagelijkse behandelingen, het werk, de routine en de zorg.

In november volgde dan de tweede lockdown. Deze kwam zoals bij vele mensen anders aan. Het werd stil in en rondom mij. Mijn schouder wou plots niet meer mee. Mijn schoonzus stapte totaal onverwachts uit het leven. Het was herfst, en het werd winter, het leven viel stil in en rondom mij. Een totaal andere stilte en beleving dan in maart.

Intussen zijn we half januari, nu de eerste dagen van het jaar achter de rug zijn, merk je dat de energie aan het veranderen is. De stilte maakt plaats voor iets stormachtig. Ondergronds is de natuur zich volop aan het voorbereiden voor de lente. De eerste sneeuwklokjes komen te voorschijn. De kiemkracht van de lente kondigt zich aan en staat in schril contrast met de onrust in de wereld. De onrust en de angst voor wat zich afspeelt veraf en dichtbij.

Als storm op de voorgrond komt, blijft stilte nochtans heel belangrijk. Die stilte kunnen we slechts op één plek terugvinden, niet meer buiten ons, maar in het oog van de storm.

Kruip jij dezer dagen mee in het oog van de storm? Lekker naar binnen in jezelf, de stilte en de rust opzoeken. Durf ook jij stil te vallen en de stilte in je leven toe te laten?

Wensen voor 2021

Wensen voor 2021

“Every ending is a new beginning” is een spreuk die we allemaal kennen en dit jaar meer dan ooit toepasselijk is. Want we snakken allemaal naar iets anders dan wat geweest is. We verlangen naar nieuwe vooruitzichten en hoop.

We kijken reikhalzend uit naar een nieuw jaar, een nieuw begin. Want het kan toch nooit nog slechter worden dan hoe het geweest is. Elke houvast is in 2020 verdwenen. Het “normaal” is niet meer en werd vervangen door het “nieuwe normaal”.  En toch … willen we verder leven met dit nieuwe normaal? De vaccins komen er aan. We weten intussen wat we mogen en niet mogen doen. De toekomst ligt weer open als we de één moge geloven, maar dan komt de ander weer met extra waarschuwingen op de proppen.

Willen we ons in 2021 nog langer laten overspoelen door angsten, door doemdenkerij, door negativiteit of kiezen we voor een nieuwe wereld. Een wereld van vertrouwen, en hoop.
Een kleurrijke wereld die baadt in licht, warmte, positiviteit, vrolijkheid en dankbaarheid.

Laten we de ballonnen van onze wensen en intenties uitsturen in het universum.
Laten we blij en dankbaar uitreiken naar een nieuwe wereld waarin het kind in ons opnieuw kan spelen, open en onbevangen te zijn.

Hoe meer donkerte er is, hoe meer negativiteit en angst er in de wereld is, des te belangrijker is het om onze gedachten positief te houden, en positieve vibes uit te sturen. Positiviteit is niet zweverig. Het gaat hier om geaarde positiviteit, of positiviteit met daadkracht. Het gaat niet over onze ogen sluiten voor wat er rondom ons en in de wereld gebeurd, maar om ze net heel erg open te houden en licht, liefde en warmte te sturen naar daar waar nodig vanuit een heel bewust aanwezig zijn in ons leven en ons lichaam.

Moge 2021 jou de kracht geven om kleur te bekennen, en te kiezen voor vrijheid.
Moge 2021 jou de liefde en het vertrouwen geven om je hart weer open te stellen om anderen te knuffelen en toe te laten zodra het weer kan.
Moge 2021 jou het inzicht geven dat elk leven cyclisch en eeuwig is, dat elk einde een nieuw begin kent. 

Laten we terug dansen, zingen, spelen, … terugkeren naar onze essentie, en naar wat echt belangrijk is in het leven, in jouw leven. Geniet ervan, en maak er een mooie rit van in 2021.

Koop lokaal – #2820 Solidair Cheques

ACTIE VERLENGD – AANKOPEN VAN DE BONS KAN TOT 31  DECEMBER 2020  – GELDIGHEID VAN DE BONS  TOT 30 JUNI 2021

Steun de lokale handelaars en lokale economie via de #2820solidair-cheque!

De gemeente Bonheiden-Rijmenam geeft aan elke inwoner de kans om aankopen te doen met 30% winst. De bons kunnen aangekocht worden tot 31 december 2020 en zijn geldig tot 30  juni 2021.

Ook ik doe mee! Als je een inwoner bent van Bonheiden of Rijmenam, kan je ook voor mijn praktijk cheques aankopen. Je betaalt slechts 7,5 € en ontvangt een cheque ter waarde van 10 €. De gemeente heeft een handige webshop opgemaakt. Je kan de cheques aanvragen via www.2820koopt.be

#2820love #samensterk #samentegencorona #kooplokaal #opisop