Yoga

kaart (4)

Om goed te functioneren en gezond te blijven, moet het lichaam worden gebruikt. Meer en meer hebben we stressvolle jobs en zitten we uren achter een computer in plaats van ons lichamelijk nog in te spannen en ons geestelijk nog te ontspannen.

Als het lichaam lang en/of vaak onder spanning staat, geraakt het uit balans. In de traditionele oosterse geneeskunde wordt gezegd dat spanning en stress de eigenlijke oorzaak van ziekte is, maar ook emotionele onderdrukking draagt bij tot ziek worden. Gezondheid is daarom een evenwicht tussen de juiste beweging, voeding en emoties.

Yoga is afgeleid van het Sanskriet, dat ‘verbinding’ betekent. Het is een uitstekende manier om lichaam en geest in beweging te brengen en te houden, om het lichaam gezond en soepel te maken.

De lessen worden opgesteld op basis van verschillende yogastijlen: hatha yoga, yin yoga, meridiaan yoga, chakrayoga, etc. De verschillende stijlen worden tijdens een les gecombineerd afhankelijk van het thema van de les.

Doel van elke les is rust en ontspanning bevorderen, zorgen voor doorstroming, kracht en soepelheid. De lesthema’s kunnen fysiek of emotioneel gelinkt zijn. Bv een les kan specifiek ondersteunend zijn voor rugklachten, nekklachten, 1ste chakra of andere chakra’s, bepaalde organen, enz. Daarnaast gaan we steeds bij elke houding bewust ademen of werken met onze ademhaling. Elke les wordt afgerond met een korte meditatie/visualisatie om de rust in ons lichaam en hoofd nog meer te bevorderen.

De lessen die gegeven worden ondersteunen je gezondheid. Er is geen voorkennis vereist.
Bij fysieke klachten is het aangewezen om bij je huisarts na te vragen of yoga geschikt is voor je lichaam.

Lesgeefster: Veerle Platteau
Veerle heeft al meer dan 6 jaar ervaring met het lesgeven in yoga. Ze maakt daarbij niet alleen gebruik van verschillende yogastijlen, maar ook van haar eigen inzichten, kennis en ervaring uit haar praktijk als therapeut.

Kostprijs:
85 euro voor een 10-beurtenkaart
45 euro voor een 5-beurtenkaart
10 euro per les

Praktisch:
Wekelijks lessen op dinsdagavond (niet tijdens de schoolvakanties) vanaf de 3de week van september tot en met de 2de week van juni
(Zie bij berichten/blog voor de exacte startdata)
Grasheide (Putte), Pastorijstraat 1A – Gemeenschapslokaal (vroegere bibliotheek)
o van 19u30 tot 20u30
o van 20u40 tot 21u40

Geen les tijdens de schoolvakanties

Inschrijving:
Inspringen is altijd mogelijk maar inschrijving is noodzakelijk om de groepen niet te groot te maken.