Wie is Veerle

Ik ben Veerle Platteau. Ik ben geboren in 1969 in het Brusselse in een gezin met 4 kinderen. Ik ben opgegroeid als jongste van 4 in een bakkerij. Na het middelbaar ben ik gaan studeren in Leuven aan het Lemmensinstituut. Ik werd er muziekpedagoog. Na 3 jaar lesgeven in het onderwijs, hield ik het echter voor bekeken.

Ik vertrok naar de privé en startte in de toeristische sector. Nadien heb ik verschillende jobs gedaan als management assistent in meerdere bedrijven. Ik hield het in elk bedrijf gemiddeld anderhalf tot drie jaar vol. Mijn geest was onrustig. Ik ging telkens op zoek naar nieuwe uitdagingen en input. Het werd al snel te saai voor mij. Ik was op zoek naar meer inhoud en zingeving. Ik vond mijn plek niet in het leven.

In 2004 startte ik met een opleiding shiatsu. Shiatsu en de Chinese geneeskunde intrigeerde me. Ik was al jaren geïntrigeerd door kruiden, gezonde voeding, homeopathie, yoga, spiritualiteit, etc

Zo ontstond in 2008 mijn praktijk KYONA en zei ik vaarwel aan het bedrijfsleven. Eindelijk had ik gevonden waar mijn ziel blij van werd. Intussen bestaat mijn praktijk al 15 jaar! Na mijn shiatsu opleiding volbracht ik ook een 4 jarige cranio sacraal opleiding. Cranio Sacraal Therapie voelde voor mij als thuiskomen.

De voorbije 15 jaar heb ik echter niet stil gezeten. Naast mijn praktijk volgde ik meerdere nascholingen (shiatsu voor vrouwen, bij zwangerschap, lymfesysteem, diagnose, fascia,…), opleiding Bach bloesem remedies, Thaïse massage aan het OTCG, vlindermassage, basiscursus sjamanisme, familieopstellingen, angel light reader & teacher, healer-reader-coachopleidingen … Van 2010 tot 2018 gaf ik ook nog wekelijks yogales.

Toen ik 18 werd, wou ik eigenlijk psycholoog worden. Maar de zwaarte van universitaire studies schrokken me af. Zoveel jaren later besef ik dat ik via mijn empathisch vermogen en mijn hoog sensitiviteit mijn cliënten niet alleen goed kan aanvoelen, maar ook inzichten kan aanreiken en begrijpen wat er in hen om gaat. Ik ben van nature een healer en heb mijn plek gevonden in deze wereld.